6 bilder Instagram bannlyst

Facebook-ägda Instagram tar systematiskt bort bilder på främst kroppsaktivister, vars kroppar inte anses "normsmala" och tillräckligt tillfredsställande för den manliga blicken. GARDET har samlat 6 exempel på bilder som Instagram bannlyst - och 6 bilder som obehindrat får ligga kvar.

Att Facebook-ägda Instagram kan vara hycklande när det kommer till användarpolicy kommer nog inte som en överraskning för någon.

Men vet du exakt hur stor skillnad sociala medie-jätten gör på kroppar och kroppar? Kroppsaktivister inom den kroppspositiva rörelsen har länge vittnat om hur deras bilder blir borttagna trots att de inte bryter mot några regler. Och framför allt: deras bilder tas bort medan bilder på nakna, sexualiserade normsmala kroppar får ligga kvar. Kolla in det här:

Dessa bilder togs bort…

…samtidigt som Instagram låter dessa bilder ligga kvar:

Dela artikeln

Gillar du GARDET? Vi gillar att kunna betala alla våra medarbetare. Och för att kunna göra det behöver vi din hjälp. Stötta oss via Swish – 1234368940 eller Patreon, så vårt oberoende journalistiska och opinionsbildande arbete kan fortsätta. Tack för ditt stöd.

till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Gardets webb. Läs mer om Gardets integritetspolicy