Gardet går framåt

Nu ökar vi tempot igen, efter sommarens återhämtning. Är du redo för ännu mer kamp och systerskap? Bra.

En av de finaste aspekterna med Gardet är styrkan i att vara många. Kvinnors organisering behövs precis lika mycket idag som för hundra år sedan. Feministiska segrar vunna i svunnen tid behöver oftast inte vinnas igen, men i nutid är många av våra rättigheter under attack från ett, tyvärr, fortsatt starkt patriarkat. Vi kan inte luta oss tillbaka och slappna av. Kampen för våra frågor, rättigheter, kroppar och ord ska pågå till den dag patriarkatet faller.

Vi utvecklar nu Gardet som progressiv kraft. Framöver kommer vi att göra djupare nedslag i ett antal frågor, arrangera aktiviteter och fortsätta göra era röster hörda. Gardet är och har alltid varit en kollektiv kraft med många engagerade. Vi är en plattform, aktivistisk bas och tankesmedja. Ni som följer, läser och stöttar Gardet kan lita på att ert engagemang tas om hand. Vi är här för att lämna avtryck, förändra i praktiken och tillsammans med er ta steg för steg mot målet.

Patriarkatet faller under vår livstid om vi tillsammans bekämpar det med den kraft vi har, burna av varandra, systrar överallt, som inte bett snällt, som inte ursäktat sig, backat eller vacklat.

Vi är stolta över Gardet.

Arbetet fortsätter, likaså kampen. Tack för att ni är med!

Jenny Bengtsson (@klasskamp),

Medgrundare och skribent

Gardet

Merly Åsbogård (@viskansviol),

skribent Gardet

Dela artikeln

Gardet går framåt

Nu ökar vi tempot igen, efter sommarens återhämtning. Är du redo för ännu mer kamp och systerskap? Bra.

 

Gillar du GARDET? Vi gillar att kunna betala alla våra medarbetare. Och för att kunna göra det behöver vi din hjälp. Stötta oss via Swish – 1234368940 eller Patreon, så vårt oberoende journalistiska och opinionsbildande arbete kan fortsätta. Tack för ditt stöd.

till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Gardets webb. Läs mer om Gardets integritetspolicy