Är du eller någon i din närhet utsatt för hot och/eller psykisk och fysisk misshandel i en nära relation? Här finns hjälp att få:

Unizon

Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter för utsatta. På deras hemsida finns all info om när, hur och var man kan söka hjälp.

Roks

”Tillsammans i systerskap för en värld fri från mäns våld och förtryck” – är Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) vision. Roks har jourer och stödverksamhet runtom i hela landet.

Kvinnofridslinjen – 020-50 50 50

En nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Kvinnofridslsinjen har öppet dygnet runt och du kan ringa oss oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen.

Varningstecken

En sajt som listar just varningstecken på att man lever i en misshandelsrelation, eller på annat sätt skadligt och destruktivt förhållande.

Transformering

En sajt som stöttar unga transpersoner.

Ungarelationer

En sajt som ger stöd och information till dig som är under 20 år och har blivit utsatta i en relation. Sajten riktar sig även till den utsattes vänner och förövaren.

till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Gardets webb. Läs mer om Gardets integritetspolicy