Vi har fått nog. Och nu har vi även fått kraft. Kraften att på allvar ta tillbaka ordet och den makt som sedan länge borde varit vår. Vi är en grupp kvinnor som på varsitt håll drivit feministisk opinionsbildning och kamp i många år. Nu går vi samman på ett nytt sätt. Vi utgör GARDET – plattformen och megafonen som inte kommer att låta sig tystas. Som aktivt kämpar för kvinnors rättigheter och emot det normaliserade förtryck vi tvingas leva under. Vi lägger stor vikt vid att folkbilda, och ger en röst till kvinnor som sällan får höras.

Vi tror på det skrivna ordets kraft men vi tror även att det krävs mer för att förändra. Vi mobiliserade #brinnförjosefin och nu är vi redo att tända fler och större eldar. Vi tar hotet mot kvinnor och vår yttrandefrihet på allvar. Vi står stadigt, tillsammans.

För att kunna bedriva helt oberoende och kvalitativ opinionsbildning samt granskande journalistik så behöver vi din hjälp. Stötta oss gärna genom att signa upp på vår Patreon för att bli månadsgivare, eller bidra via Swish – 1234368940

För att komma i kontakt med oss, mejla: [email protected]

till toppen

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Gardets webb. Läs mer om Gardets integritetspolicy