Vad ett knästöd är och när det blir ett lämpligt hjälpmedel

För dig som har problem med din hälsa i form av hopparknä, löparknä, schlatterknä, korsbandsskador eller liknande besvär kan ditt knä behöva ett visst skydd. Vi belastar våra knän dagligen, och för att antingen förebygga skador eller lindra befintliga skador kan ett knästöd göra susen. Vi kommer i det här inlägget att lyfta fram knästödsalternativ och dessutom ta en titt på en situation där knäskydd lämpar sig: nämligen om du lider av löparknä.

Använd knästöd om du lider av löparknä

Din hälsa ska alltid komma först, och om du känner av smärtor i knäet bör det inte ignoreras. Det kan hända att du lider av löparknä, vilket kännetecknas av att senan på utsidan av knät har blivit överbelastad. Kanske har du tränat på ett sätt som du inte är van vid, och det är särskilt vanligt att råka ut för löparknä om du överanstränger knäet via exempelvis jogging.

När du får löparknä kommer utsidan av knäet att göra ont, och det är särskilt smärtsamt när du tränar. Om du vill undvika att råka ut för löparknä bör du se till så att du inte joggar i nedförsbackar och att du sakta trappar upp dina träningspass istället för att ”go all in” omedelbart. Löparknä är som sagt ett resultat av överansträngning.

Hitta ett lämpligt knästöd för dig

När du är på jakt efter det där perfekta knästödet för att förbättra din hälsa har du en lång rad valmöjligheter. Det finns nämligen vissa varianter som ligger likt ett band under knäskålen medan andra knästöd går från underbenet hela vägen upp till låret. Vilken typ du än väljer kommer detta hjälpmedel att göra under för dig som vill förbättra muskelaktivitet, balans samt koordination.

Med ett knästöd på plats får du helt enkelt den kontrollen över ditt knä som du har saknat. Läs mer om knästöd hos Knästöd.nu blogg. Med ett lämpligt skydd kan du både lindra aktuella skador och förebygga framtida besvär med din hälsa. Det finns därför mycket som talar för att ett knästöd är händigt att ha.

About the author