Guide till den perfekta matbordsstol

Matsalsstolar finns i alla former och storlekar och det kan vara svårt att hitta rätt stol till din matsal. Vill du ha något traditionellt eller något mer modernt? Behöver du en stol som får plats under bordet eller har du mer plats att arbeta med? I den här guiden hjälper vi dig att hitta den perfekta matbordsstolen för ditt hem!

Val av färg

Färgen är en av de viktigaste aspekterna när man väljer en matbordsstol. Vill du ha något som smälter in i din inredning eller vill du ha ett statement? Om du vill ha en mer traditionell look kan brunt eller svart vara det rätta valet. Men om du letar efter något mer modernt kan vitt eller krämfärgat vara en bra idé.

Med eller utan tyg?

Nästa sak att fundera på är om du vill ha en stol med eller utan tyg. Stolar med tyg är ofta mer bekväma, men de kan vara svårare att hålla rena. Om du har barn eller husdjur, kanske du vill överväga en stol som inte är av tyg. Material som är populära är velour, men även läder är populärt eftersom det är mjukt och lättskött.

Storleken

Storleken har också stor betydelse för dig som ska sitta i dem. Om du har breda höfter kan en bred matbordsstol vara idealisk. Storleken ska också helst passa ditt matbord. Har du ett stort bord ska det finnas plats för 6 eller kanske 8 stolar på långsidorna och är stolarna för breda så kan färre sitta runt bordet.

Formen

Det finns många olika typer av matbordsstolar, som varierar i utseende. Vissa har bred rygg, andra har armstöd. Se till att hitta en form som matchar din stil, men som också matchar bordet. Om ditt bord är speciellt bör du välja några enkla stolar, men har du ett enkelt bord så kan du enkelt välja några extravaganta matbordsstolar.

Priset

Priset är naturligtvis också en viktig faktor. Matbordsstolar kan kosta från några hundra kronor till några tusen. Allt beror på material, varumärke och stil. Om du letar efter något exklusivt, var beredd att spendera mer pengar. Men om du har en budget så finns det fortfarande gott om möjligheter att hitta några snygga matsalsstolar till bra priser som dessutom håller bra kvalitet.

Vi hoppas att du gillade den här guiden.

About the author