Tips när du anlitar en städfirma för flyttstädning

Ska du flytta och behöver hjälp med att städa din gamla lägenhet innan du flyttar? Eller kanske du bara letar efter en engångsstädning inför ett stort evenemang? I båda fallen kan det vara ett bra alternativ att anlita en professionell städfirma. Men när det finns så många företag att välja mellan, hur vet du vilket företag som är rätt för dig? Här är några tips för att göra beslutet lättare.

– Kontrollera deras recensioner: Innan du bestämmer dig för ett företag, kontrollera dess onlinerecensioner. Det kommer att ge dig en uppfattning om vad andra kunder har sagt om deras tjänster och om de är värda pengarna. Om ett företag har många negativa recensioner är det förmodligen bäst att hålla sig borta.

– Få offerter från flera företag: För att vara säker på att du får det bästa erbjudandet bör du få offerter från minst tre olika företag. Jämför inte bara priserna utan även vilka tjänster som ingår i varje erbjudande.

– Ställ frågor: Innan du fattar ditt slutgiltiga beslut bör du ställa alla frågor du kan ha om rengöringsprocessen. Ta reda på hur lång tid det vanligtvis tar att slutföra ett jobb, om de använder miljövänliga produkter och hur de hanterar svåra områden som djurhår eller svåra fläckar.

– Få det skriftligt: ​​Se till att du har ett skriftligt avtal med städföretaget som beskriver de tjänster de kommer att tillhandahålla och priset innan arbetet påbörjas. På så sätt blir det inga överraskningar när det är dags att betala.

– Se till att de är försäkrade: Det är viktigt att se till att företaget du anlitar är ordentligt försäkrat. Be om bevis på försäkring innan du skriver på ett kontrakt eftersom detta skyddar båda parter om något går fel under städningsprocessen.

Vad ingår i en flyttstädning?

Exakta tjänster beror på vilket företag du väljer, men i de flesta städpaket ingår mattdammsugning, golvtvätt, damm- och avtorkning av ytor, fönstertvätt och badrumsstädning. Vissa företag kan även erbjuda extratjänster som t.ex djuprengöring av ugnar och kylskåp eller skurning av fogar i klinkergolv. Se till att fråga städfirman om vad ingår i flyttstädning med dem så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Städföretaget ansvarar

När du betalar för en tjänst av flyttstädning i Borås tar städfirman även över ansvaret för att det är snyggt och rent när du lämnar över nycklarna. Det kan vara en påfrestande faktor för den/de som ska flytta, eftersom det är mycket som ska ordnas på kort tid och med deadline. Att därför överlåta städningen till andra kan vara en stor befrielse för många. När du går runt i ditt hem varje dag kan du ofta vara blind för var det finns extra smuts. Därför kan det vara idealiskt för en städfirma som kommer utifrån att göra en ordentlig huvudstädning. De börjar från ena änden och när de är färdiga är ditt hem redo att tas över.

About the author